Foto

Sanne van den Berg
Mijn naam is Sanne van den Berg. Al op vroege leeftijd was ik met mijn opa aan het timmeren. Van planken tot krukjes en tafeltjes, geverfd, gebeitst, gefreesd, niets was ons te gek. Opa was timmerman, dus ik kon het werk van een echte vakman leren. Inclusief een schuur vol gereedschap en restjes hout waarop ik los mocht gaan.

Toen ik mijn baby-foto's doorkeek kwam ik bijgevoegde foto tegen, waarop ik nog geen twee jaar oud ben, met een meetlint om mijn nek en onderschrift "Stoeltjes meten". Blijkbaar zat ook dat er al vroeg in!

Scholing
Na mijn VMBO-Bouwtechniek heb ik een jaar MBO-Bouwkunde gedaan in Ede. Hoewel het wel leuk was, was dit niet waar mijn hart lag. Daarom ben ik naar het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam gegaan en heb ik de opleiding tot Interieuradviseur en tot Meubelstoffeerder gedaan. Dit lag me beter, ik kon hier mijn creativiteit in kwijt en leerde dat ik kan maken wat ik leuk vind. Ook kreeg ik de mogelijkheid om met de Vliegende Meubelmakers naar Zuid-Afrika te gaan om een weeshuis voor AIDS-wezen op te knappen en de mensen daar te leren hoe zij zelf meubels konden maken, opknappen en stofferen met materialen die we voor hen mee meegenomen hadden.